Svijet

Tokom protesta u Iraku poginulo najmanje 67 osoba

Najmanje 67 Iračana je poginulo, a više stotina je povrijeđeno u sukobu sa bezbjednosnim snagama tokom drugog dana antivladinih protesta, izjavili su danas bezbjednosni izvori.

No image - Haber.ba

U pokušaju da smiri nasilje premijer Abdul Mahdi naredio je da pripadnici Protivterorističke jedinice /CTS/ izađu na ulice Bagdada i grada Nasirije na jugu Iraka.

Bezbjednosni izvori rekli su da su pripadnici ove jedinice dobili naređenje da “iskoriste sve neophodne mjere” za okončanje protesta.

Oko ponoći pripadnici CTS su preuzeli kontrolne punktove oko trga Tahrir i krenuli su u rastjerivanje demonstranata ispaljujući suzavac.

Pripadnici CTS razbili su demonstracije i u Nasiriji, gdje je uhapšeno više desetina ljudi.

Demonstracije zbog korupcije i teškog ekonomskog stanja u Iraku ponovo su počele u petak.

U sukobima prije dvije sedmice između pripadnika bezbjednosnih snaga i demonstranata poginulo je 157, a povrijeđeno više od 6.000 ljudi, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh