Svijet

Policija zatražila pomoć u identifikaciji žrtava iz hladnjače smrti

Britanska policija zatražila je pomoć od članova vijetnamske zajednice u Velikoj Britaniji i inostranstvu u identifikaciji tijela 39 osoba pronađenih u kamionu sredinom sedmice.

No image - Haber.ba

Policijski zvaničnik Martin Pasmor rekao je da ne može da odbaci mogućnost da među žrtvama ima raznih nacionalnosti, ali da su dobili najviše kontakata od Vijetnamaca koji su zabrinuti za svoje prijatelje i rodbinu, prenosi “Srna”.

– Iako ne možemo da spekulišemo o nacionalnosti žrtava, jasno je da dobijamo veliki broj poruka od vijetnamske populacije u Britaniji i inostranstvu – naglasio je Pasmor.

Nešto ranije je britanski dnevnik “Gardijan” pisao da je veliki broj porodica iz Vijetnama iznio podatke o tome da postoji mogućnost da su članovi njihove rodbine među 39 ljudi čija su tijela pronađena u prikolici kamiona u Grejsu oko 32 kilometra od centra Londona.

Pronađena su tijela 31 muškaraca i osam žena.

Vijetnamsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da su od svoje Ambasade u Londonu zatražili da sarađuje sa policijom i da pomognu u identifikaciji žrtava.

Vijest o kamionu smrti dominira na društvenim mrežama u Vijetnamu i porodice osoba koje se vode kao nestale traže pomoć.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh