Svijet

Britanac umro samo nekoliko sati nakon što se vjenčao

Geri Smart (Gary, 33), otac šestero djece, ispunio je svoju posljednju želju, da umre kao oženjen čovjek.

No image - Haber.ba

Prije godinu se nadao da će se oženiti svojom djevojkom Laurom, ali su se njegovi planovi promijenili kada mu je dijagnosticiran rak pluća prije mjesec.

Doktori u bolnici u Northemptonu predvidjeli su mu samo nekoliko dana života, nakon čega im je on saopćio svoju posljednju želju, da se oženi Laurom. Ležeći u bolničkoj postelji, održana je svadbena ceremonija, gdje su došle i zvanice. Laura je ležala uz svog supruga, držeći njegovu ruku.

Sedam sati nakon svadbe, Geri je umro. Laura je sve vrijeme bila pored njega.

– Nakon što mu je dijagnosticiran rak, rekao mi je da želi umrijeti kao moj suprug. Nadali smo se da ćemo imati više vremena zajedno, ali sudbina nije tako htjela. Bolničko osoblje nam je pomoglo da organiziramo vjenčanje u bolnici. Mama i ja smo izašli da kupimo prstenje – rekla je neutješna Laura.

Više od 25 prijatelja i članova porodice stiglo je na vjenčanje. Laura je kroz suze rekla kako žali što se nisu vjenčali prije nekoliko godina.

– Imali bismo više vremena jedno za drugo. Vjenčanje bi bilo drugačije, a ovako je to zapravo bio oproštaj svih njegovih bližnjih od njega, na jednom mjestu – govori Laura.

Umro je tokom noći. Laura je ležala uz njega. Razgovarali su i u jednom trenutku je vidjela da njegova maska s kisikom nije na pravom mjestu.

Geri je bio skromna i dobra osoba. Volio je automobile i uvijek je drugima pomagao ako imaju problema s vozilima. Imao je šestero djece i uvijek je radio sve da oni budu sretni.

– Bio je predivan čovjek. Ponosna sam što sam mu bila supruga. Makar i sedam sati – rekla je Laura, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh