Svijet

Brat joj je umro, a onda se neko javio na njegov mobitel

Punih šest mjeseci Ruth Murray je pronalazila utjehu u pisanju poruka svom bratu. Bratu koji je umro i s kojim je znala da nikad više neće moći razgovarati, ali se tako osjećala kao da razgovara, jer kad je Mike umro, to je bilo tako iznenada da se naprosto nije mogla pomiriti sa stvarnošću.

iPhone - Nezavisne.com

Ta 36-godišnjakinja iz Mineapolisa nikad nije očekivala odgovor od starijeg brata za kojeg je bila jako vezana, to je bilo nešto što je morala raditi da bi se osjećala bolje. Tako je krajem rujna već rutinski uzela mobitel u ruke, kad je zavibrirao, prenosi “Express“.

Na ekranu je stajao kontakt – “brothaboo”, kako je već godinama imala spremljen Majkov broj. Želudac joj je poskočio, a ruke su se zatresle dok je razmišljala što se zbiva.

Nekoliko sati ranije poslala mu je poruku, kao što je to često činila. “Užasno mi nedostaješ. Bože koliko mi nedostaješ. No, potpuni stranac u obliku Amber Leinweber bio je poput odgovora na njene molitve.

Ta je 32-godišnjakinja iz Viskonsina sasvim slučajno dobila stari Mikeov broj kad su joj šefovi na poslu uručili službeni mobitel. Kad je počela dobivati neobične poruke, pomislila je kako to neko šalje osobi koja je izgubila mobitel, a kad je saznala za Ruth i njenog brata, povezala je sve, piše BBC.

Punih 12 godina borio se s ovisnošću koja ga je naposljetku ipak slomila. Iako je bio tri mjeseca čist, opet je pao i potom umro u dobi od 37 godina – ispričala je Ruth. Objasnila je da su bili jako bliski te da su si slali poruke svaki dan. Zvao me je sisterboo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh