Svijet

Američke snage se povukle i uništile svoju bazu u Siriji

Američki vojnici koji su se povukli iz Sirije uništili su svoju bazu sa pistom za vojne transportne avione i helidromom u toj zemlji, izvjestila je danas sirijske novinska agencija Sana.

Vojnici SAD u Siriji - Twitter

Prema navodima Sane, baza koja se nalazi u blizini Tel Bajdara je potpuno uništena nakon povlačenja američkog kontigenta, prenio je TASS.

Pored toga, američke trupe treba da se evakuišu iz baze Lajf ston u blizini brane na Eufratu u pokrajini Hasakah, prenosi “Tanjug”.

Prije nekoliko dana snage SAD uništile su i svoju bazu u blizini sirijskog grada Ajn al-Arab, koja se nalazi 150 kilometara od Alepa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh