Svijet

Gay muškarac usvojio djevojčicu s Downovim sindromom koju je prethodno odbilo 20 porodica

Luca Trapanesea, gay muškarac iz Napulja koji ruši ustaljene društvene norme, usvojio je djevojčicu s Downovim sindromom koju je zbog bolesti koja joj je dijagnozirana odbilo više od 20 porodica.

Luca Trapanesea - Instagram

Nakon što je objavio knjigu u kojoj je opisao svoj život s djevojčicom Albom, njegova životna priča koja razbija mnoge stereotipe o očinstvu, religiji i porodici postala je viralna, piše “Klix“.

Oduvijek je maštao da će jednog dana biti otac i prvobitno je želio usvojiti dijete sa momkom, ali nakon raskida taj plan je propao. Zakoni u Italiji su strogi i ne dozvoljavaju samcima usvajanje djece. Kada je početkom 2017. godine zakon promijenjen Luka je odmah aplicirao za usvajanje. S obzirom na to da je prethodno volontirao i radio s djecom koja imaju poteškoće u razvoju, osjećao se spremnim preuzeti brigu o djevojčici Albi.

Čim sam je uzeo u naručje osjetio sam ogromnu radost. Odmah sam je doživio kao svoju kćerku i znao sam da sam spreman biti njen otac“, rekao je Trapanese za BBC.

Djevojčica Alba sada ima 18 mjeseci, a Trapanese kaže da se voli igrati i upoznavati nove ljude.

Alba je u potpunosti promijenila moj život. Donijela mi je sreću i osjećaj ispunjenja i sada se sve vrti oko nje. Ostatak života ću biti s djetetom kojeg volim i zajedno ćemo napraviti puno fantastičnih stvari“, poručio je ovaj samohrani otac.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Ma poi andrò in vacanza anche io????#Procida #estate2019 #Alba #maldischiena

Objavu dijeli Luca Trapanese (@trapaluca)


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh