Svijet

Assad: “Suprotstavit ćemo se turskoj ofanzivi”

Sirijski predsednik Bashar al-Assad obećao je da će se suprotstaviti turskoj ofanzivi svim legitimnim sredstvima, nakon što je sirijska vojska raspoređena kao podrška Kurdima, protiv kojih je Ankara usmjerila vojne akcije.

Bashar al-Assad - Nezavisne.com

Assad je upozorio na Tursku agresiju i garantovao da će Sirija odgovoriti na napade u bilo kojem dijelu njene teritorije svim raspoloživim sredstvima, prenosi sirijsko predsjedništvo putem društvenih mreža, prenosi “Index“.

To je prva reakcija predsjednika Assada nakon što se njegova vojska rasporedila u područjima sjevera zemlje na poziv poluautonomne vlasti kurdske manjine, koja je od 9. oktobra na meti Turske.

Assad je naglasio da je Sirija odgovorila na invaziju Turske na nekoliko mjesta, napadima na njihove agente i teroriste.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh