Svijet

Tajfun u Japanu bjesni, muškarac smrtno stradao

Muškarac od oko 40 godina smrtno je stradao uslijed tajfuna koji je pogodio Japan.

Tajfun u Japanu - Screenshot

Poginuo je kada se usljed jakog vjetra prevrnuo njegov automobil u prefekturi Čiba, istočno od Tokija, javila je mreža NHK.

Ovaj tajfun je najjači u Japanu u posljednjih 60 godina, zbog čega je savjetovana evakuacija više od milion ljudi. U istoj prefekturi povrijeđene su četiri osobe kada je vjetar skinuo krovove sa više kuća. Veliki broj lokalnih vlasti izdao je preporuku evakuacije u oblastima sklonim poplavama i klizištima, uključujući i šire područje Tokija.

Tajfun “Hagibis” pogodit će danas ostrvo Honšu, mjesec dana nakon što je jedan od najjačih tajfuna u posljednjih nekoliko godina pogodio zemlju kada je uništeno ili oštećeno više od 30.000 kuća, što je dovelo do masovnog isključenja struje.

Više od 16.000 domaćinstava ostalo je bez struje, uključujući 7.200 u oblasti Čiba, koji je teško pogođen tajfunom “Faksal” od prije mjesec dana.

Ministarstvo odbrane Japana otvorilo je novi nalog na “Twitteru” radi širenja informacija o pomoći ugroženima i pogođenim područjima, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh