Svijet

Otac zbog kćerke prokopao kilometre puta kroz planinu, a onda su se javili političari

Nekad je teško i zamisliti šta su sve roditelji spremni učiniti za svoju djecu, ali jedan otac iz Turske toliko je pomjerio granice da je u njegov poduhvat teško povjerovati. Čovjek se zove Ramazan Korkut i on je za svoju kćerku izgradio cestu kako bi mogla ići u školu.

No image - Haber.ba

Da, doslovno je izgradio cestu svojim rukama!

otac i kćerka- Agencije

Shvatio je da je u ozbiljnom problemu kad je malena Gamze trebala krenuti u vrtić. Tada je počelo – nije postojao adekvatan put kojim bi je lokalni autobusni prijevoznik doveo do vrtića. Do vrtića je vodila tek zapuštena zemljana šumska cesta.
Naime, njihova porodica stanuje u malom planinskom selu koje je izvan svih mogućih ruta, a lokalna vlast priznala mu je kako je nemoćna išta poduzeti. Poslali su mu odbijenicu te poručili da ne mogu ništa učiniti za njega i kćerku.

Kad je malena Gamze krenula u školu, posjeo bi je na traktor i vozio je do najbliže saobraćajnice na kojoj staje autobus. Međutim, shvatio je kako je to prenaporno za njegovo dijete te se odlučio na poduhvat.

Iznajmio bager i četiri kamiona- Agencije

Unajmio je bager i četiri kamiona, od lokalne zajednice je uspio isposlovati još jedan kamion, a od šumarije valjak. Trebalo mu je samo šest dana: Gamze je dobila put koji je postao prihvatljiv za prolazak autobusa koji sada svakog jutra stiže ispred kućnog praga.

Ali, to nije bio kraj mukama: porodica je zbog izgradnje ceste upala u dugove. Već su imali jednu veliku nesreću, u požaru im je prije tri godine izgorjela kuća, a izgradnja ceste stajala ih je dodatnih 6.500 eura.

Ipak, priča je dobila sretan kraj. Pokazalo se da političari ne moraju biti tako bezdušni. Lokalne vlasti su se smilovale i preuzele na sebe sve troškove, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh