Svijet

Ministar bezbjednosti napadnut nožem

Indonežansiki ministar za bezbjednost Viranto svjestan je i u stabilnom stanju, nakon što ga je nepoznati muškarac napao nožem tokom posjete ostrvu Java, saopštila je danas policija.

ministar bezbjednosti napadnut nožem- Tanjug

Na video snimcima i fotografijama sa mjesta događaja vidi se kako ministar izlazi iz kola u gradu Pandeglang i kako ga muškarac napada i baca na zemlju, prenosi “Tanjug”.

Fotografije policije pokazuju kako je ministar na nosilima odnesen u obližnju bolnicu, prenosi Reuters.

Portparol nacionalne policije Dedi Prasetio rekao je da je napadač uhapšen, kao i da je u incidentu povrijeđen i jedan policajac.

Viranto (72) nalazi se na mjestu ministra za bezbjednost u kabinetu od 2016. godine.

Njegovo postavljenje izazvalo je kritike desničarskih grupa zbog umiješanosti u krvave sukobe u Istočnom Timoru, dok je bio komandant sanga bezbjednosti.

Panel UN ga je optužio za krvoproliće tokom glasanja za nezavisnost Istočnog Timora 1999. godine, kada je poginulo oko 1.000 ljudi.

Viranto je negirao bilo kakvu krivicu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh