Svijet

Političar u centru skandala, objavljene fotografije s prostitutkama

Žolt Borkai, gradonačelnik mađarskog grada Đera i bivši predsjednik Mađarskog olimpijskog odbora, našao se u centru skandala, nakon što su objavljene fotografije s prostitutkama.

Žolt Borkai- Youtube- Printscreen

Autor bloga, koji je prvi objavio fotografije, koje je zatim preuzeo “Hungary Today”, Borkaija optužuje za zloupotrebu moći, korupciju, korištenje droga i korištenje usluga prostitutki. Borkaiju, koji je inače i bivši olimpijski prvak u gimnastici te bivši predsjednik mađarskog Olimpijskog odbora, na jahti se pridružio i Zoltan Rakošfalvi, jedan od najuticajnijih biznismena u Đeru.

Ime Rakošfalvija se već pojavljivalo u novinama prije nekoliko godina. On dobio koncesije za kasina u Đeru, Pečuju i Miškolcu i postao je jedan od najvećih vlasnika kasina u Mađarskoj.

Žolt Borkai je otkazao posljednji događaj u svojoj kampanji i izdao samo kratko obavještenje: “Laži objavljene o meni smatram dijelom cirkusa kampanje opozicije, koja za cilj ima odvratiti pažnju s vlastite nesposobnosti”, rekao je, prenose “Nezavisne“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh