Svijet

Saudijska Arabija dopušta muškarcima i ženama da dijele hotelske sobe

Saudijska Arabija dopušta strancima, muškarcima i ženama, da unajme hotelske sobe zajedno, bez dokaza da su u srodstvu ili braku, nakon što je konzervativno muslimansko kraljevstvo uvelo novi turistički vizni režim da privuče turiste.

Saudijska Arabija - Blogspot

Ženama, uključujući Saudijke, također se dopustilo da same unajme hotelsku sobu, čime se raskinulo s prijašnjim propisima, piše Tportal.

Ta će mjera čini se pripremiti uvjete da žene bez pratnje lakše putuju te da nevjenčani strani posjetitelji odsjedaju skupa u toj zaljevskoj zemlji, gdje je se*s izvan braka zabranjen.

Dramatičan apel saudijskog princa: ‘Opskrba naftom će se poremetiti i cijene će skočiti do nezamislive razine, što u životu nismo vidjeli’

Saudijska komisija za turizam i nacionalno nasljeđe potvrdila je izvješće u petak listu na arapskome jeziku Okaz te dodala: “Od svih saudijskih državljana traži se da pokažu potvrdu o obitelji ili dokaz o srodstvu prilikom prijave u hotelima. To se ne traži od stranih turista. Sve žene, uključujući Saudijke, mogu se prijaviti i ostati u hotelu, same, uz osobnu iskaznicu prilikom prijave”, napominje se.

Saudijska Arabija otvorila je svoja vrata prošli tjedan stranim turistima iz 49 zemalja pokušavajući poboljšati taj sektor i pojačati druge izvore zarade kako se ne bi samo oslanjala samo na zarade od izvoza nafte.

U sklopu te mjere, objavljeno je da posjetitelji ne moraju nositi posve prikrivajuću crnu odjeću, ali da moraju biti prikladno odjeveni.

Alkohol je i dalje zabranjen.

Saudijska Arabija bila je razmjerno zatvorena desetljećima i donedavna muškarci i žene koji nisu u srodstvu, uključujući strance, mogli su biti strogo kažnjeni zbog miješanja u javnosti.

Stoga društvena pravila ublažena su zadnjih godina, a prije zabranjena zabava u toj zemlji je procvjetala.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh