Svijet

Objavljen zvanični snimak policajaca kako vode Afroamerikanca na povocu

Policijska stanica Galveston objavila je zvanični snimak događaja koji je u avgustu zaprepastio cijelu naciju, javlja BBC.

No image - Haber.ba

Naime, tada su policijski službenici na konjima ulicama tog grada vodili uhapšenog Afroamerikanca na svojevrsnoj uzici.

Cijela scena je mnoge podsjetila na mračna vremena američkog robovlasništva.

“Kada su vukli Donalda Nilija niz ulicu konjima i konopcem, kao da su vukli cijelu našu (afroameričku) zajednicu niz ulicu. Ovo nije 1819. Ovo je 2019. A taj prizor vraća nas u 1819. – kao da su to lovci na odbjegle robove, a Donald Nili je rob – s konjem i konopcem na kojem ga vode ulicom”, komentarisao je tada skandal advokat za ljudska prava Benjamin Kramp, prenosi “Index“.

Na zvaničnom videosnimku događaja koji je u srijedu objavila policijska stanica Galveston, čuje se kako jedan od policajaca više puta ponavlja da “ovo neće dobro izgledati”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh