Svijet

Napadač koji je ubio policijace u Parizu, prije ovog nemilog događaja prešao na islam

Administrativni radnik policijske stanice u Parizu koji je nožem ubio četvoro kolega prije nego što su ga policajci ubili, nedavno se preobratio u islam, prenijela je francuska televizija BFM.

No image - Haber.ba

– Napadač star 45 godina ubio je tri policajca i administrativnu radnicu, nakon čega ga je vatrenim oružjem ubio policajac – saopštio je pariski tužilac.

On je rekao da je pretražen dom napadača i da tužioci za anti-terorizam procjenjuju situaciju, prenio je Rojters.

Tužilac nije naveo šta je mogao biti eventalni motiv napadača.

Napadač je bio zaposlen u administarciji policijske uprave, a do napada je došlo poslije svađe u dvorištu policijske stanice, rekli su policijski izvori za francuske medije.

Francuski policijski izvori, prenijele su agencije, navode da je napadač izgubio kontrolu i počeo da ubada nožem policajce koji su se nalazili oko njega.

– Jedan od kolega ubio je osobu odgovornu za napad – rekao je šef lokalnog policijskog sindikata Loik Traver televiziji BFM.

Napad se dogodio kod policijske stanice u blizini katedrale Notr Dam, a na lice mjesta su došli predsjednik Emanuel Makron i premijer Edvard Filip.

Stanica metroa u blizini napadnute policijske stanice je zatvorena iz bezbjednosnih razloga, a okolno područje je ograđeno, prenosi “Blic“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh