Svijet

Zaspao pored mobilnog, ujutru ga tetka pronašla mrtvog

Sastra Mo-in (25) sa Tajlanda je prošlog petka u svom krevetu igrao onlajn igre za više igrača na različitim uređajima. Zaspao je, a telefon je ostao uključen u struju. Ujutru je pronađeno njegovo beživotno tijelo.

Hitna pomoć - Srpskainfo.com

Mladog gejmera je, prenosi “Daily Mail”, udarila struja.

Video gejmer zaspao dok su njegovi telefoni bili na punjaču.

Njegova tetka, Vačariporn Mo-in (57) je sutradan, dok je čistila kuću, ušla u njegovu sobu i primjetila da se ne pomjera.

Tijelo mu je bilo ljubičasto, a njegova ruka, koja se nalazila kod punjača, bila je u opekotinama – rekla je tetka.

Uznemirena žena je odmah isključila struju i pozvala policiju. Ispričala je da je Sastra mnogo vremena provodio u svom krevetu igrajući na više telefona koji su bili uključeni u struju.

Mnogih noći sam ga zaticala kako spava sa telefonima u blizini koji su bili uključeni na punjače – rekla je ona.

Kada je policija stigla, mogla je samo da konstatuje smrt. Naložena je obdukcija, iako prema saopštenju policije nije pokrenuta istraga o smrti jer se ne tretira kao sumnjiva.

Za dva mjeseca troje stradalo na sličan način

Tri mlada života ugašena su na sličan način, a ‘ubica’ je bio mobilni telefon.

Smrt nesretnog mladića dogodila se iste sedmice kada je umrla Alua Asetkizi Abzalbek (14) iz Kazahstana. Naime, ona je otišla u krevet slušajući muziku, a njen telefon je ostao uključen u struju. Vjeruje se da se baterija pregrijala i eksplodirala na jastuku dok je spavala usljed čega je djevojčica zadobila teške povrede glave i preminula.

Samo dva mjeseca prije toga, ‘najse*sipilnija igračica pokera’, dvadesetšestogodišnja Lilija Novikova iz Rusije je pronađena mrtva. Ona je punila telefon u svom kupatilu kada ju je udarila struja, piše “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh