Svijet

“Hrvat koji je ljut na Srbe” – Muškarac pokušao da se zapali ispred zgrade EK

Jedan muškarac je pokušao da se zapali ispred zgrade Evropske komisije u Briselu, a prema riječima svjedoka, navodno se radi o Hrvatu koji je rekao da je “ljut na Srbe”.

Evropska komisija - Yahoo.com

Ovoj situaciji ispred zgrade EK svjedočila je “HRT” dopisnica iz Brisela.

Dopisnik agencije “AFP”, Aleks Pigman na Tviteru je napisao kako je muškarac prijetio da će se zapaliti te da se, prema tvrdnjama svjedoka, radi o Hrvatu koji je govorio da je ljut na Srbe.

Sa druge strane, “Jutarnji” navodi, da je muškarac htio da privuče pažnju francuskog predsjednika Emanuela Makrona kako bi mu ukazao na svoje probleme.

Portparoli Evropske komisije su potvrdili da se incident desio i da je muškarac priveden, ali nisu imali informaciju o tome da li se radi o hrvatskom državljaninu.

Kako “HRT” nezvanično saznaje, muškarac je ispred zgrade na francuskom jeziku vikao “Sve sam papire donio, sve je po propisima”.

Vatrogasci i policajci pravovremeno su reagovali i zgrabili čovjeka koji je prijetio. Muškarca su poprskali vodom i spasli mu život.

Prema snimku koji je objavila francuska novinska agencija “AFP”, čovjeka je nedugo potom uhapsila belgijska policija i prevezla u bolnicu gdje mu trenutno saniraju povrede.

U toku je istraga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh