Svijet

Denis Zvizdić čestitao 70. godišnjicu osnivanja NR Kine

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku premijeru NR Kine Li Keqiangu povodom 1. oktobra, Nacionalnog dana Narodne Republike Kine.

No image - Haber.ba

U ime Vijeća ministra BiH i u svoje lično ime Vama i svim građanima čestitam Nacionalni dan Narodne Republike Kine, s iskrenim željama za daljnjim razvojem, napretkom i blagostanjem vaše prijateljske zemlje i naroda. Prijateljski odnos između naših država karakteriše međusobno poštovanje i dobra politička, ekonomska, kulturna i obrazovna saradnja“, navodi se u čestitci predsjedavajućeg Zvizdića.

Također, istakao je da je inicijativa ‘Jedan pojas – Jedan put’ značajno doprinijela ukupnom povezivanju dvije zemlje kao i jačanju političkih i ekonomskih odnosa u regionu zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope, te da i mi u Bosni i Hercegovini ostajemo posvećeni daljnjem unapređenju saradnje naše dvije prijateljske zemlje, kao i prilikama i mogućnostima koje nudi razvojna platforma ’17+1′, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh