Svijet

Pijani mladić (23) ležao na šinama, voz je jurio ka njemu, a onda je naišla Tanja

Pijani Švicarac star 23 godine zamalo je nastradao na željezničkoj pruzi u Njemačkoj, za vrijeme trajanja Oktobarfesta u Minhenu.

Voz - Ilustracija/Srbijadanas.com

Kako prenosi njemački “Blik”, da nije bilo Tanje E. (33), prodavačice iz Minhena koja je na vrijeme zaustavila voz, mladić možda ne bi preživio, piše “Srbija Danas“.

Žena je, kako se navodi, krenula tog jutra oko 7 sati na posao.

Tada sam ugledala mladog čovjeka u kožnim pantalonama. Bio je na šinama, pijan i dezorjentisan a onda je iz čista mira pao. Pomislila sam da mi se učinilo, da ne vidim dobro. Ležao je na šinama sa položenom glavom – ispričala je Nemica.

Odmah mu je prišla i počela da mu govori da mora da se skloni, ali on nije reagovao.

Sama ne bih uspjela sama da ga sklonim odatle. Osjećala sam se potpuno bespomoćno – navela je Tanja.

Zatim se, piše “Blik”, desilo ono što je moralo da se desi. Voz je dolazio.

Tresla sam se, sve se dešavalo tako brzo. Pokušala sam rukama i nogama da signaliziram mašinovođi da stane – ispričala je.

U narednom trenutku, u pomoć joj je pritrčala druga žena.

Mislim da vozač nije vidio mladića, ali se ipak, na svu sreću, zaustavio – rekla je Tanja koja je dodala da je Švicarac ubrzo počeo da dolazi sebi.

Žena je pozvala hitnu pomoć i ostala sa mladićem sve dok nije zbrinut i prevezen u bolnicu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh