Svijet

Snježna oluja: U Montani proglašeno vanredno stanje

Guverner američke države Montana Stiv Bulok proglasio je danas vanredno stanje u oblastima koje je neuobičajeno rano pogodila snježna oluja.

Snježna oluja u Montani - Twitter

Oluja je donijela obilan, mokar i težak snijeg, kao i jak vjetar zbog kojeg su zatvoreni putevi. Oluja je obarala drveće i dovela do prekida u snabdijevanju električnom energijom, piše “Srna”.

Proglašenje vanrednog stanja omogućava državi da mobiliše resurse i pomogne pogođenim područjima.

Upozorenja na zimsku oluju objavljena su za dijelove zapadne Montane, sjevernog Ajdaha te sjeveroistočnog Vašingtona. Snijeg se predviđa i za dijelove država Vajoming, Juta, Nevada, Oregon i Kalifornija.

U Montanti je juče pao 61 centimetar snijega, a u planinskoj oblasti Grejt Fols 35,5 centimara. Snijeg u ovom području pada i danas.

Očekuje se da će zimska oluja donekle biti blaža noćas i sutra.

Područja sjevernih Stjenovitih planina više izgledaju kao da je uveliko zima, a ne rana jesen.

Snijeg i nanosi snijega stvorili su opasne putne uslove i nestanke struje, navodi “AP”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh