Svijet

Djed se bacio na unuku kako bi je spasio od eksplozije, ali je od zadobijenih rana preminuo

Odlikovani veteran iz Oklahome umro je ove nedjelje nakon povreda koje je pretrpio kad mu je kuća eksplodirala usljed curenja gasa.

Don Ostin - GoFundMe

Don Ostin (69) je preminuo, ali je zato uspio da spasi svoju trogodišnju unuku. On je prošlog četvrtka bio na ručku sa malom Petin u porodičnoj kući u Bolegsu u okrugu Seminol, kad je došlo do eksplozije, prenosi “Srpskainfo“.

Kuća je uništena, a djeda i unuka su pretrpili opekotine. Don je u trenutku eksplozije skočio i svojim tijelom zaštitio unuku, a potom je iznio napolje i prešao nekoliko stotina metara noseći je i zapomažući.

Čak i sa 78 psoto tijela prekrivenog opekotinama trećeg stepena, sa mesom koje je visilo s njegovog tijela, probušenim plućima i slomljenim rebrima, djeda je nosio Petin 400 metara niz put kako bi našao pomoć – napisala je njegova porodica na stranici “GoFundMe”.

Djevojčica je preživjela, ali je Don nažalost umro u ponedeljak tokom operacije. Suzi Regan, Petina tetka, navela je da je porodica ožalošćena njegovim gubitkom, a da djevojčica i dalje ne zna da joj je djeda umro.

I dijete je pretrpilo teške opekotine, ali je na putu oporavka – rekla je ona.

Donov sin Brendon istakao je da je njegov otac gledao da svaki slobodni trenutak provede s unukom.

Obožavao je to dijete i ona njega – rekao je Brendon.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh