Svijet

Kremlj: Nadamo se da Washington neće objaviti detalje telefonskih razgovora Putina i Trumpa

Kremlj je saopštio da se nada da Washington neće objaviti povjerljive detalje telefonskih razgovora između predsjednika Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Donalda Trumpa.

Donald Trump i Vladimir Putin - Sputniknews.com

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov dao je tu izjavu odgovarajući na pitanje o objavi Bijele kuće telefonskog razgovora od 25. jula između Trumpa i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, koja je izazvala političku buru u Sjedinjenim Državama.

Peskov je kazao da je to interno američko pitanje, ali da je “krajnje neuobičajeno”u diplomatskoj praksi objavljivanje povjerljivih detalja takvih razgovora.

“Nadamo se da neće doći do slične situacije u našim odnosima koji su već opterećni sa mnnogo problema,” kazao je Peskov.

Objavljivanje detalja iz pomenutog razgovora, u kojima se između ostalog čuju kritike američkog i ukrajinskog predsjednika na račun njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, izazvala je sarkastične komentare ruskih zvaničnika.

“Očekujemo da se ‘žurka’ nastavi. Neka objave trasnkripte razgovora između NATO saveznika. Bilo bi korisno objaviti i zapisnike sa zatvorenih sastanaka CIA-e, FBI-aja i Pentagona. Objelodanite sve,” rekla je Marija Zaharova, portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije, prenosi “VOA“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh