Svijet

Policajac uhapsio dvoje djece pa dobio otkaz

Policajac na Floridi Denis Tarner otpušten je juče nakon što je prošle sedmice uhapsio dvoje male djece zbog neprimjerenog ponašanja u školi, objavila je policija u Orlandu.

Policija - Ilustracija / Flickr.com

Bilo je jasno danas kad sam došao na posao da nema drugog rješenja da se popravi stanje nego da policajac dobije otkaz“, kazao je šef policije Orlando Rolon na konferenciji za novinare.

Policajac je uhapsio djecu u četvrtak optuživši ih za napad, saopštila je državni tužilac Floride Aramis Ajala koja je dodala da joj je šef policije rekao da nema namjeru da ih tereti i tražio je od nje da odbaci te optužbe.

Ona je dodala da proučava kako da ukloni podatke da su uhapšeni iz njihovih dosjea.

Tu vrlo malu djecu treba zaštititi i disciplinovati na primjeren način koji se ne oslanja na krivični progon“, dodala je Ajala.

Rolon je rekao da Tarner nije tražio dozvolu za hapšenje djece mlađe od 12 godina, što je bio obavezan.

Baka djevojčice izrazila je ogorčenje zbog hapšenja i stavljanja lisica na ruke šestogodišnje unuke i objasnila da je djevojčica bila nemirna u razredu zbog pomanjkanja sna, zbog bolesti, te je nogom udarila zaposlenika škole koji ju je uhvatio za ruku u pokušaju da je smiri.

O drugom uhapšenom dječaku, nisu objavljene nikakve informacije odim da ima osam godina, prenosi “Hina”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh