Svijet

Putin citirao Kur’an: “Allah je pomirio vaša srca i napravio vas braćom”

Nakon što su u subotu napadnuta naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, ruski predsjednik Vladimir Putin je pozvao zvanični Rijad da kupi protuzračne raketne sisteme S-400 ili S-300.

Vladimir Putin - Lafrica.com

On je tokom boravka u Turskoj poslao poruku Saudijskoj Arabiji da se ne moraju samo oslanjati na SAD.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentira ove napade, Putin je citirao Kur’an, rekavši da se u svetom Kur’anu govori o neprihvatljivosti bilo kakvog vida nasilja osim zaštite vlastitog roda, javlja “Sputnjik“.

Da biste zaštitili svoj rod i svoju zemlju, mi smo spremni da pružimo odgovarajuću pomoć Saudijskoj Arabiji – rekao je Putin i dodao da je rukovodstvu Saudijske Arabije dovoljno da “usvoji mudru državnu odluku” i da kupi S-300, kao što je to slučaj s Iranom, ili S-400, kao što je to učinila Turska i nastavio:

Budući da sam ovdje, u Turskoj, zemlji s pretežno muslimanskim stanovništvom, ne mogu a da se ne prisjetim redaka iz svetog Kur’ana koji kažu: “Sjetite se Allahove milosti. Jednom ste bili neprijatelji, Allah je pomirio vaša srca i napravio vas braćom.” Dakle, mislim da od toga moramo krenuti – rekao je Putin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh