Svijet

Poziv s Jadrana: Preselite se kod nas i dobit ćete 1.400 KM svaki mjesec

Moliška regija koja se nalazi na jugu italijanske čizme želi privući nove stanovnike kako bi se otvorila nova radna mjesta, a raseljena sela ponovno zaživjela.

No image - Haber.ba

Predsjednik regije Donato Toma nudi oko 50 hiljada KM (25.000 eura) onima koji se odluče doseliti u pojedina mjesta, a osim toga najavio je i dodatna ulaganja u infrastrukturu kako bi oni koji se dosele imali razloga ondje i ostati, prenosi “Dnevnik“.

Jedina caka je u tome da se treba preseliti u jedno od sela koje ima manje od dvije hiljade stanovnika, a nakon što se smjestite, potrebno je otvoriti svoj obrt ili osnovati firmu.

To može biti pekara, restoran, trgovina – bilo što. Zauzvrat ćete dobiti 700 eura mjesečno tokom tri godine u Moliseu, što predstavlja odličan start.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh