Svijet

U Rusiji zabilježen trenutak udara dvije munje u atomobil Toyota na autoputu

Jedan automobil gotovo se zapalio tokom vožnje u Rusiji nakon što su ga udarile dvije munje u veoma kratkom razmaku, a ovaj nevjerovatni udar snimljen je iz obližnjeg vozila.

No image - Haber.ba

Bljeskovi od udara bili su toliko snažni da su privremeno zaslijepili drugog vozača, piše RT.

Galina Ershova vozila se Berdskoye magistralom u gradu Novosibirsku kada je njena kamera zabilježila nevjerovatne prizore. Samo nekoliko metara od njenog automobila dvije munje udarile su u Toyotin SUV.

Na sreću, svi putnici iz Toyote su preživjeli, a neki dijelovi vozila su spaljeni.

Vozačica Anna Nakaznykh kazala je kako je bila iznenađena što joj niko nije priskočio pomoći nakon ovog bizarnog događaja.

“Bilo je puno očevidaca, ali niko se nije zaustavio. Svi su samo nastavili voziti”, kazala je Nakaznykh, prenosi RT.

Inače, većina modernih motornih vozila ima ugrađenu gromobransku zaštitu tako da bi rizik za vozača i putnike bio minimalan, čak i pri direktnom udaru munje, prenosi “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh