Svijet

MALA LILI (10) SE KUPALA U RIJECI, A SUTRA JE ZABOLILA GLAVA: Djevojčica se bori za život, prognoze su najcrnje! Ameba joj ušla kroz nosić i prestrašno je šta joj radi!

HILSBORO – Mala Lili Me (10) iz Teksasa bori se za život pošto se tokom bezbrižnog vikenda s roditeljima na reci Brejzos zarazila amebom koja uništava mozak.

Djevojčicu je već u nedelju, 9. septembra, zabolela glava, a ubrzo ju je uhvatila i groznica.

“Postala je nepokerentna i neresponzivna, pa smo je odveli u Hitnu pomoć, objavili su članovi obitelji na stranici na Fejsbuku Lilistrong (#Lilystrong), koja je pokrenuta u znak podrške malenoj.

Međutim, medicinske analize pokazale su da se Lili zarazila amebom Naegleria fowleri.

“Ta je ameba je noćna mora svakog pacijenta”, jada se Kristal Voren, Lilina ujna. “Ne razumemo kako to da se baš ona zarazila, a tog dana se tamo kupalo jako mnogo ljudi.”

Iz američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti objasnili su da je ameba jednoćelijskii organizam koji živi u toplim vodama kao što su reke i jezera. Ameba u tijelo ulazi kroz nos, dolazi do mozga i tamo uništava moždano tkivo, izvještava CNN.

Statistika je zastrašujuća. Između 1962. i 2018. godine u SAD ovom amebom zarazilo se 145 ljudi. Samo četvoro je preživelo. Lilina porodica se nada i moli da ona bude peta, prenosi Kurir


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh