Svijet

Devojčica rođena 11.9. u 9:11, isto toliko je i teška

Na godišnjicu terorističkog napada u Njujorku, koji se dogodio 11. 9. 2001, u Americi je u 9:11 rođena djevojčica Kristina teška 9 funti i 11 unci.

rođenje bebe- METHODIST HEALTHCARE

Njena majka to naziva “malim čudom”.

– Ona predstavlja novi život među razaranjima i uništavanjima – ističe Kametrione Mur-Braun.

Funta (pound) je jedinica za masu u nekim zemljama engleskog govornog područja. U jednoj funti – 0,45 kg – ima 16 unci, što znači da je Kristina teška oko četiri kilograma i 300 grama.

Funta (pound) je jedinica za masu u nekim zemljama engleskog govornog područja. U jednoj funti – 0,45 kg – ima 16 unci, što znači da je Kristina teška oko četiri kilograma i 300 grama.

Beba je rođena u Džermantaunu u Tenesiju u trenutku kada su povodom 18 godina od napada 11. septembra održane komemoracije širom zemlje.

Doktori su bili šokirani kada su objavili datum rođenja i težinu bebe.

– Čuli smo da je doktor rekao datum rođenja 9/11, a kada su izmerili Kristinu čuli smo uzdahe, jer su shvatili da je teška 9/11, a da se rodila u 9:11. Bilo je veoma uzbudljivo, posebno što se takva radost dogodila na dan takve tragedije – kaže otac Džastin Braun.

Rejčel Loflin, načelnica ženskog odjeljenja u bolnici u kojoj se Kristina rodila, kaže da su takva podudaranja veoma rijetka.

– Radim ovdje više od 35 godina i nikada nisam vidjela da beba ima iste brojke u datumu, vremenu rođenja i težini – kaže.

Kristinini roditelji kažu da će djevojčici kad poraste objasniti kakav je značaj njenog rođenja.

Gotovo 3.000 ljudi je ubijeno u napadima 11. septembra, a povrijeđeno je na hiljade, prenosi “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh