Svijet

Sud: Smrt nakon intimnog odnosa na službenom putu nesreća na radu, firma da plati odštetu

Sud u Parizu presudio je da je kompanija dužna da isplati odštetu porodici svog radnika koji je na službenom putu u hotelskoj sobi preminuo, poslije se*sa sa neznankom i da je to nesreća na radu.

Sudski čekić - N24.ba

Poslodavac je odgovoran za svaku nesreću koja se dogodi na poslovnom putu, zaključio je sud u Parizu, pa tako i za infarkt koji se dogodi tokom usputnog se*sualnog odnosa u hotelskoj sobi sa neznankom.

Upravo je takav slučaj Ksavijera X, koji je bio zaposlen u francuskoj kompaniji TSO koja se bavi gradnjom i održavanjem željezničkih pruga.

Sud u Parizu presudio je da je njegova smrt bila nesreća na radu, pa je kompanija dužna da isplati odštetu porodici preminulog Ksavijera.

Kompanija se na sudu držala argumenta da njihov zaposleni u hotelskoj sobi s neimenovanom gošćom nije obavljao svoj posao, već se bavio vanbračnim se*sualnim odnosom s neznankom.

Taj nesretni smrtni slučaj dogodio se 2013. u centralnoj Francuskoj dok je Ksavijer X. bio na poslovnom putu, prenosi “BBC”.

Nakon srčanog udara u hotelskoj sobi muškarac je preminuo, a zdravstveno osiguranje je zaključilo da se radi o nesreći na radnom mjestu.

Kako su objasnili, se*sualna aktivnost normalan je dio životnih aktivnosti, “baš kao što je to tuširanje ili prehrana”. Sud u Parizu složio se s tim mišljenjem, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh