Svijet

Nesvakidašnji slučaj: Muž ima 82, a ona 73 godine i dobili su blizance

Žena stara 73 godine iz južne indijske države Andra Pradeš u četvrtak je na svijet donijela bliznakinje. Kako tvrde ljekari, majka i djevojčice se osjećaju dobro.

No image - Haber.ba

Novopečena majka, Mangajama Jaramati, kaže da su ona i njen suprug, star 82 godine, oduvijek željeli djecu ali da su do sada imali brojne prepreke na tom putu.

– Presrećni smo, kratko je prokomentarisao njen suprug Sitarama Rajarao za “BBC“, neposredno nakon rođenja djevojčica.

Međutim, samo dan nakon što su bebe došle na svijet, gospodin Rajarao je doživio moždani udar i trenutno se oporavlja u lokalnoj bolnici.

– Ništa nije u našim rukama, desiće se ono što mora. Bog odlučuje o svemu, odogovorio je vremešni Rajarao na pitanje o tome ko će brinuti za djecu ako se njima nešto dogodi.

Za par je bilo izuzetno važno da dobiju djecu, budući da su u svom selu bili stigmatizovani zbog tog nedostatka.

– Mnogo puta smo pokušavali, posjećivali ljekare i ništa nije pomoglo. Ovo je najsrećniji dan u mom životu – iskrena je Mangajama.

Djevojčice su rođene carskim rezom, što je uobičajena procedura u ovakvim slučajevima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh