Svijet

Počelo suđenje dvojici muškaraca zbog incidenata s Kolašincem i Özilom

Dvojica muškaraca pojavila su se danas na sudu zbog navodnog sigurnosnog incidenta u kojem su uključeni njemački nogometaš Mesut Özil i reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac, javljaju britanski mediji.

No image - Haber.ba

Salaman Ekinci i Ferhat Ercan, obojica 27-godišnjaci, optuženi su 8. augusta prema članu 4a Zakona o javnom redu. Na sud u sjevernom Londonu stigli su jutros, a Ekinci je tom prilikom imao zaštitnu čizmu na nozi. Obojica su porekla da su se ponašali prijeteći ili nasilno prema zaštitarima ispred Özilove kuće.

Podsjetimo, Arsenalov dvojac je prošlog mjeseca bio cilj noževima naoružanim napadačima koji su im željeli oteti automobil, ali ih je Kolašinac uspio odbiti. Ciljali su Özilov Mercedesov džip vrijedan 100.000 funti, dok je njegova supruga sve posmatrala sa suvozačevog sjedišta.

Özil i Kolašinac su potom pobjegli s mjesta događaja i pozvali policiju iz sigurnog restorana u Golders Greenu.

Međutim, dvojac je nakon incidenta s pokušajem otmice automobila nastavio biti meta razbojnika, koji su im upućivali zastrašujuće prijetnje, prenosi “Klix“.

Obojica igrača su rekla kako su u ozbiljnom strahu za svoju sigurnost nakon noćnih incidenata ispred njihovih kuća u sjevernom Londonu, u kojem su upravo i učestvovala dvojica muškaraca koji su se danas pojavili pred sudom.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh