Svijet

U Hong Kongu uhapšeno 159 učesnika protesta tokom vikenda

Policija u Hong Kongu je tokom vikenda uhapsila 159 osoba zbog masovnog nasilja tokom protesta, rekao je u ponedjeljak policijski glasnogovornik.

No image - Haber.ba

Među uhapšenim su 132 muškarca i 27 žena, u dobi između 13 i 58 godina, rekao je Tse Chun-chung, glavni nadzornik Podružnice za odnose s javnošću policije, na konferenciji za novinare.

Oni su osumnjičeni za nezakonite okupljanja, posjedovanje ubojitog oružja, te napade na policiju, rekao je Tse, prenosi “Xinhua”.

Još osam osumnjičenih osoba uhapšeno je u ponedjeljak ujutro zbog optužbi za posjedovanje opasnog oružja i kršenja naloga o zabrani suda nakon što su demonstranti poremetili željeznički saobraćaj, rekao je Tse.

Ukupno je do sada uhapšeno 1.117 demonstranata, nakon širokih nemira do kojih je došlo u Hong Kongu od početka juna, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh