Svijet

Isključen terorizam: Napadač iz Lyona pokazao znakove psihoze

Tužilac izjavio da je psihijatrijska procjena osumnjičenog utvrdila da je bio u “paranoičnom delirijumu” te da je “čuo glasove” koji su mu govorili da ubije.

Francuska policija - Faktor

Afganistanac koji je u subotu pritvoren zbog sumnje da je kod Lyona nožem usmrtio jednu osobu, a povrijedio nekoliko, ima simptome psihoze i ovisnosti o drogama te ne pokazuje nikakve znakove povezanosti s terorizmom, izjavio je francuski tužilac Nicolas Jacquet,prenosi Faktor.

Jacquet je danas izjavio da je psihijatrijska procjena osumnjičenog utvrdila da je bio u “paranoičnom delirijumu” te da je “čuo glasove” koji su mu govorili da ubije. Tužilac je podsjetio da je u napadu u predgrađu Lyona smrtno stradao 19-godišnjak, a da je osam osoba povrijeđeno.

Zahvalio se građanima koji su zaustavili napadača prije nego je policija stigla, istakavši kako je njihova hrabrost bila odlučujuća. Tužilac je potvrdio da je osumnjičeni u posljednjih deset godina obišao nekoliko evropskih zemalja i da je živio u francuskom centru za tražioce azila s privremenom boravišnom dozvolom.

Izvor:
Andolija
Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh