Svijet

Uragan Dorian ubrzava, Florida u pripravnom stanju

Brevard County, koji je istočno od Orlanda, objavio je obaveznu evakuaciju “zbog nesigurnosti puta razarajućeg vjetra i oluje”, piše Večernji.

No image - Haber.ba

Kako piše “Večernji“, Stanovnici Floride pripremaju se u subotu za dolazak uragana Doriana, koji je u petak ojačao do 4. kategorije dok je prolazio preko Kariba, a do obale Sjedinjenih Država trebao bi stići početkom sljedeće sedmice.

Nacionalni centar za uragane upozorava da je Dorian “iznimno opasan uragan 4. kategorije” s vjetrom koji doseže blizu 215 kilometara na sat.

Predviđa se da će uragan pogoditi istočnu obalu Floride u ponedjeljak navečer te se kretati sjeverno preko središnje Floride prelazeći prostorom na kojemu žive milijuni ljudi.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh