Svijet

Tragedija na ljetovanju: Malenu Alisu (12) usisala pumpa dok se kupala u bazenu

Stravičan događaj desio se u turskom ljetovalištu Bodrumu, kad je malu Ruskinju Alisu Adamovu, koja se bezbrižno brčkala u bazenu, usisala bazenska pumpa i 15 minuta je držala pod vodom.

Bazen - Dnevno.rs

Alisin otac i ostali gosti bezuspješno su pokušavali da otmu dijete iz cijevi, a svjedoci pričaju da je problem to što zaposleni u hotelu nisu znali gdje se pumpa isključuje.

Dijete se davilo 15 minuta dok nisu uspjeli da je iščupaju sa jednim dijelom pumpe.

Dok su čekali Hitnu pomoć, oživljavali su je tehnikom usta na usta, ali tek su doktori uspjeli da joj ponovo pokrenu srce. Malena je odvezena u bolnicu, Rusija je odmah poslala tim doktora da pomogne, a u jednom trenutku izgledalo je da će se hrabra djevojčica izvući.

Međutim, mali organizam nije uspio da se izbori sa velikim oštećenjima nastalim tokom 15 minuta davljenja u vodi i Alisa je preminula 11 dana kasnije.

Ovaj horor dogodio se 18. avgusta u hotelu “Sunhill”. Gosti kažu da u trenutku nesreće na bazenu nije bilo nijednog jedinog spasioca.

“Panično smo dozivali osoblje hotela da isključe pumpu, ali niko se nije odazvao”, priča potreseni poljski turista Tomaš Grušalski, koji je pomagao u spasavanju male Alise, koja je živjela u Sankt Peterburgu.

“Alisina desna ruka bila je zaglavljena u cijevi, dijete je bilo zarobljeno pod vodom. Trebalo im je deset minuta da isključe pumpu, pa ni tad nismo uspjeli odmah da je izvučemo”, kaže on i poziva turiste da izbjegavaju ovaj hotel zbog “nekompetencije osoblja” koje je još, kako kaže, “pokušalo da okrivi majku”.

“Moja osmogodišnja kćerka, koja je sve to gledala, još ne može da se izbori sa onim što je vidjela”, kaže Grušalski.

Majka nesretne djevojčice, Natalija Adamova, kaže da su tek sedmorica gostiju i njen muž zajednički uspjeli da slome cijev i izvuku Alisu na površinu, piše “Fokus“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh