Svijet

Eruptirao vulkan Stromboli u Italiji, lava se izlila u more

Vulkan na jugu Italije, tj. na ostrvu Stromboli, eruptirao je pred velikim brojem turista koji su se dali u bijeg, a pri erupciji izlila se rijeka lave u more, dok je vrući pepeo završio u zraku.

No image - Haber.ba

Vulkan na ostrvu Stromboli izbio je u srijedu u 12:17 sati po lokalnom vremenu, javili su italijanski zvaničnici koji nadziru lokaciju. Područje oko Strombolija zatvoreno je zbog povećane vulkanske aktivnosti, piše “Klix“.

Stromboli, jedan od najaktivnijih vulkana na svijetu, eruptirao je početkom ovog ljeta, usmrtivši muškarca koji je planinario u njegovoj blizini.

U toj je eksploziji povrijeđeno nekoliko ljudi, a uspaničeni turisti skočili su u more zbog sigurnosti.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh