Svijet

Srušio se avion, poginuli poznati muzičari i njihova sedmomjesečna kćerka

Dva vodeća britanska muzičara i njihova malena kćerka, sedmomjesečna beba, poginuli su kada se njihov avion srušio u švajcarskim Alpama.

Pad aviona - Salah Alzeer/Youtube screenshot

Nagrađivani kompozitor Džonatan Goldstin, njegova supruga Hanah, slavna saksofonistkinja i kćerka Saskia bili su na putu prema Italiji kada se srušio avion kojim su putovali.

Potreseni smo da smo izgubili Džonatana, Hanah i Saskiju. Nevjerovatno je koliko smo ih voljeli. Bili su tako sretni zajedno i mnogo će nam nedostajati. Molimo medije da poštuju privatnost porodice u ovim ekstremno teškim vremenima – saopštio je predstavnik porodice, javlja Guardian.

Prema izvještaju švajcarske policije, avion je poletio sa aerodroma na zapadu Švajcarske, ali manje od 90 minuta nakon polijetanja, srušio se u blizini italijanske granice i potom zapalio. Policija je dosad pronašla tijela pilota, jednog putnika i malog djeteta.

Džonatan Goldstin je bio osnivač i kreativni direktor Goldstein Music Group, muzičke produkcijske agencije u Londonu koja je sarađivala s HBO-om i Royal Shakespeare Company. Komponovao je istaknute melodije za film, teatar, ali i reklama.

Hanah Goldstin je bila saksofonistkinja koja je redovno sarađivala s BBC-jem, a nastupala je u slavnom Royal Albert Hallu te Royal Festival Hallu, piše “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh