Svijet

Sjeverna Koreja testirala novi raketni lanser

Sjevernokorejske vlasti su danas saopštile da je predsjednik te države Kim Jong Un nadgledao probno lansiranje “novorazvijenog super-velikog višestrukog lansera raketa”, još jednu demonstraciju svog šireg arsenala oružja koji je, očigledno, imao za cilj da poveća prednost prije mogućeg nastavka nuklearnih pregovora sa SAD, javlja “AP”.

Kim Jong Un - Twitter

Sjevernokorejska centralna novinska agencija saopštila je da je subotnja provjera oružja bila uspješna i navela da je Kim izjavio da je raketni bacač “zaista sjajno oružje”.

Kim je podvukao potrebu da “se nastavi sa ubrzanim razvojem strateškog i taktičkog oružja u korejskom stilu za odlučno frustriranje rastućih vojnih prijetnji i ofanzive pritiska neprijateljskih snaga”, navodi “KCNA”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh