Svijet

Najtraženiji Srbijanac uhapšen u Francuskoj

Državljanin Srbije Marko Đorđević (32), za kojeg mediji navode da je blizak kriminalnom “Klanu Amerika”, osumnjičeni za ubistvo Luke Radulovića, uhapšen je jučer u Kanu na Francuskoj rivijeri, u zajedničkoj akciji tima ENFAST (Evropska mreža odbjeglih aktivnih timova za pretragu), sačinjenog od agenata iz Italije, Srbije, Slovenije i Francuske, prenosi “Telegraf”.

Marko Đorđević - Telegraf.rs

On se dovodi u vezu sa ubistvom dilera droge Luke Radulovića koje se dogodilo prošle godine u jednom od kafića nedaleko od Brankovog mosta u Beogradu.

Mediji prenose da je Đorđević, za kojim je bila raspisana crvena Interpolova poternica po nalogu Srbije, uhapšen u luksuznoj vili Mužin na kanskoj obali u kojoj se odmarao sa porodicom. Inače u Srbiji mu prijeti kazna do 40 godina zatvora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh