Svijet

Romsku porodicu iz BiH u Njemačkoj zaustavili bez dokumenata: Policajce iznenadio prizor u autu

Njemačka policija zaustavila je vozilo u kojem se nalazila sedmočlana romska porodica iz BiH koja je pokušala da uđe u ovu državu bez važećih dokumenata.

Njemačka policija - Ilustracija/Nezavisne.com

Zaustavljeni su u srijedu u mjestu Fussen na jugozapadu Njemačke, a lokalni mediji su prenijeli da je policajce zatekao neobičan prizor u samom vozilu.

Naime, nakon što su policajci počeli pregledati vozilo, uočili su da je petero djece razbacano po vozilu. Neki od njih su ležali na podu automobila, a drugi na sjedištu. A nijedno od djece nije bilo vezano.

Nadalje, izvještava se da je ovoj porodici Njemačka već odbila zahtjev za azil, a protiv oca su pokrenuti i neki krivični procesi u toj državi. Povrh toga, ovog muškarca tražile su policijske agencije zbog određenih krivičnih djela.

On je policajcima ispričao kako s porodicom već neko vrijeme živi u Italiji te da je u Njemačku došao kako bi izvadio određene dokumente koji mu nedostaju. Njima je u konačnici zabranjen ulazak u Njemačku te su predati u nadležnost austrijske policije, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh