Svijet

Donald Trump na izjavu danske premijerke: “Tako se ne razgovara sa nama”

Američkom predsjedniku Donaldu Trumpu nije se dopao način na koji je Danska odbacila njegov prijedloga da kupi Grenland.

Donald Trump - CNN.com

On je novinarima, odlazeći iz Bijele kuće u Kentucky, rekao da su komentari danske premijerke Mette Frederiksen ‘bezobrazni’ i da se sa ‘Sjedinjenim Državama tako ne razgovara, bar dok je on predsjednik’, prenosi “AP”.

Trump je novinarima rekao: 2sve što je oni trebalo da kažu je – ne, radije ne bismo”.

Danska premijerka Mette Frederiksen je Trumpovu ideju nazvala ‘apsurdnom diskusijom’, ali je navela i da je ‘iznenađena i razočarana’ što je Trump otkazao posjetu Danskoj, koja je bila zakazana za 2. i 3. septembar.

Grenlad je teritorija Danske, ali ima određen stepen autonomije. Mette Frederiksen je rekla da SAD ostaju jedan od najbližih saveznika Danske, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh