Svijet

Dres Baracka Obame iz školskih dana prodan na aukciji za 120.000 dolara

Dres bivšeg predsjednika SAD-a Baracka Obame iz srednjoškolskih dana kada je igrao košarku pojavio se tokom vikenda na aukciji u Dallasu i prodan je za nevjerovatnih 120.000 dolara.

No image - Haber.ba

Kupac ovog izuzetno skupog dresa želio je ostati anoniman, a prema prvim informacijama dio prihoda će otići u obrazovne svrhe. Organizatori aukcije istakli su da je za Obamin dres bilo čak 27 ponuda, što je jedno od većih nadmetanja u posljednje vrijeme, a kada je riječ o drugim ponudama, istakli su da prosjećno bude između pet i osam ponuda.

Ova kupovina nadmašila je potpisanu fotografiju legendi bejzbola Ty Cobba i Babe Rutha koja je prodana za 110.000 dolara, pa je samim tim prodaja Obaminog dresa bila i najbolja ponuda na samoj aukciji.

Što se tiče košarkaške karijere bivšeg predsjednika Amerike, on je 1979. godine igrao za košarkašku ekipu Punahou iz Honolulua, koja je postala državni prvak na Havajima.

Inače je Obama poznat kao veliki obožavalac košarke i često je sjedio s ljudima iz ovog sporta, a prema pisanju CNN-a on je bio na utakmici kada je prvom picku ovogodišnjeg drafta Zion Wiliamson pukla tena zbog čega je povrijedio koljeno, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh