Svijet

Kornjače siju strah u Grčkoj: Napale ljude dok su plivali u moru

Morske kornjače napale su oko 40 plivača u oblasti Mani na Južnom Peloponezu.

Morska kornjača - Facebook

U ovoj oblasti prijavljeni su dosad neviđeni napadi morskih kornjača na plivače u moru. Incidenti su se dogodili u mjestu Limeni, a prema lokalnim vlastima ranije nije bilo sličnih napada, piše “Srpskainfo“.

Direktor zdravstvenog centra je rekao da ljudi hrane morske životinje i zbog toga životinje počinju da povezuju ljude sa hranom. Takođe je upozorio da posjetioci treba da shvate da se morske kornjače moraju tretirati kao divlje životinje i da ih ne treba hraniti, jer one hranu povezuju sa ljudima, postaju agresivne i ujedaju ih, napisala je jedna korisnica na Fejsbuku pozivajući se na jedan grčki portal.

Morske kornjače su inače poznate kao nosioci bakterije salmonele, a nakon ugriza kornjače ljudima se daju antibiotici i vakcina protiv tetanusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh