Svijet

Trogodišnjak preminuo nakon što se tokom igre zaglavio u mašini za veš

Trogodišnji dječak s Floride tragično je okončao svoj život nakon što se tijekom igre zaglavio u perilici rublja. Igrao se s bratom kada je zapeo u uređaju, a kad je hitna pomoć stigla, bilo je prekasno, prenosi Orlando Sentinel.

No image - Haber.ba

Dječak nije reagirao na podražaje. Liječnici su davali umjetno disanje, ali bez rezultata. U bolnici Arnold Palmer proglašen je mrtvim.

Nažalost, ovo nije jedini takav slučaj. Dvogodišnjakinja je u lipnju ušla u sušilicu i zatvorila vrata za sobom. Pronašla ju je majka, a obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti bilo pregrijavanje, piše Index.

Prošle godine je trogodišnji dječak iz Colorada također umalo poginuo na sličan način. Igrao se novom perilicom rublja, a njegova majka Lindsey McIver zbog toga je odlučila upozoriti druge roditelje na opasnost koja vreba djecu.

Policija također apelira na roditelje da poduzmu mjere opreza kako bi spriječili slične nesretne slučajeve.

“Molimo roditelje da razgovaraju s djecom i nauče ih da perilice, sušilice i ostali kućanski uređaji nisu igračke i da trebaju biti oprezni. Ovo se odnosi na sve odrasle osobe i članove obitelji te prijatelje u čije domove dolaze djeca”, upozorava glasnogovornik Policijske postaje Orlando Cory Burkarth.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh