Svijet

Putinova posjeta Krimu je “grubo krešenje suvereniteta Ukrajine”

Ukrajina je uputila protest Rusiji nakon što je predsjednik Rusije Vladimir Putin obučen u kožnu jaknu posjetio Krim kako bi prisustvovao festivalu biciklista.

Vladimir Putin na Krimu - sputniknews.com

Ukrajinsko Ministarstvo vanjskih poslova je opisalo posjetu kao “grubo kršenje suvereniteta Ukrajine”, prenio je BBC. Ukrajina je navela da su pokušaji Moskve i njenih medija da predstave takve posjete kao rutinske “patetične”.

Noćni vukovi, desničarska nacionalistička biciklistička grupa bliska predsjedniku Putinu, bili su istaknute pristalice pripajanja, naveo je BBC.

Ove godine oni su održali svoj godišnji šou u Sevastoplju, glavnom gradu Krima. Putin je na događaj stigao motociklom kao počasni gost, a biciklisti su bili pored njega u nadi da će napraviti selfije sa ruskim liderom, prenosi “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh