Svijet

Laburisti su otvoreni za referendum o nezavisnosti Škotske

Britanska opoziciona Laburistička stranka trebala bi dopustiti Škotskoj da održi drugi referendum o nezavisnosti ukoliko ga škotski parlament izglasa, izjavio je drugi čovjek stranke.

No image - Haber.ba

Laburistički poslanik John McDonnell izjavio je tokom dešavanja na Fringe festivalu u Edinburghu da njegova stranka ne bi trebala blokirati drugo glasanje o nezavisnosti, javio je “The Guardian”.

Mi nećemo blokirati nešto poput toga. Omogućit ćemo škotskom narodu da odluči. To je demokratija – navode novine izjavu McDonnella, piše “Fena”.

Škotski glasači podržali bi nezavisnost i oni žele da se drugi referendum održi u naredne dvije godine, pokazala je anketa objavljena u ponedjeljak, nagovještavajući da bi Ujedinjeno Kraljevstvo moglo početi da se osipa neposredno nakon što napusti Evropsku uniju, prenosi “Reuters””


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh