Svijet

Madždalani: Zašto Izrael nije u izvještaju UN-a o kršenju prava djece?

Član Izvršnog odbora Palestinske organizacije za oslobođenje (PLO) i ministar za socijalni razvoj Ahmed Madždalani, izrazio je nezadovoljstvo izvještajem Generalnog sekretara UN-a o državama koje krše prava djece.

No image - Haber.ba

“Čini se da Generalni sekretar UN-a Antonio Guterres nije čuo ništa o tome koliko izraelska okupaciona vlada svakodnevno krši prava palestinske djece” kazao je on, zapitavši se kako je moguće da je Izrael isključen iz izvještaja iako ubija i zatvara palestinsku djecu.

Dodao je da će sjednica Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj se raspravlja o pravima djece u situacijama oružanog sukoba ostati crna tačka u historiji Vijeća, jer je svojim rezolucijama uništila snove palestinske djece, navodi palestinska novinska agencija Wafa, prenosi “FENA”.

“Šta je potrebno da se Izrael stavi na spisak srama? Je li trebaju raditi još veća kršenja, ubistva i zlostavljanja djece Palestine”, zapitao se on.

Madždalani je pozvao Guterresa da “ima na umu da ono što se dešava u Palestini je rezultat vojne okupacije” i da “izraelske prakse, posebno opsada pojasa Gaze, predstavljaju kolektivnu kaznu”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh