Svijet

Napad u Teksasu: Oglasio se i predsjednik Donald Trump, iz policije tvrde da je masakr počinio jedan napadač

Policija u Teksasu u 11 sati ujutro po lokalnom vremenu dobila je dojavu o pucnjavi u blizini jednog Walmarta u El Pasu. Kako piše “KTSM”, upucano je najmanje 18 osoba. No, težina povreda nije poznata. Policija je na terenu.

Napad u Teksasu - Agencije

Policija je evakuirala Walmart i pozvala ljude da se drže dalje od mjesta događaja. Po društvenim mrežema kruže razne snimke i informacije. Po nekima broj žrtava je prilično velik. Pojavila se informacija da je napadač počeo pucati po parkiralištu iz kalašnjikova. No, riječ je o neprovjerenim informacijama, prenosi “Avaz“.

Policija je objavila kako su dobili više dojava o tome kako postoji više napadača. Ljude su još jednom pozvali da izbjegavaju cijelo područje

Jedan svjedok je za “CBS News” ispričao kako je ulazio u Walmart kad je čuo najmanje deset pucnjeva. Vidio je, kaže, najmanje jednu osobu, stariju ženu, kako pada na zemlju. Dodaje da ipak nije siguran je li ranjena.

Mediji javljaju da ima mrtvih. “KTSM” je rekao da je ubijeno 18 ljudi. Pozvali su se na policajce s terena. “CBS” piše o dva napadača naoružana kalašnjikovima a policija je medijima kazala kako je jedna osoba uhapšena. Ranije se govorilo o troje uhapšenih. Policija je potvrdila da je više ljudi ubijeno, no nisu izašli s tačnom brojkom.

Na Twitteru se oglasio i Donald Tramp (Trump), predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Užasne vijesti iz Teksasa. Mnogo je mrtvih. Neka je Bog s vama – napisao je predsjednik Tramp.

Prema do sada dostupnim informacijama, uhapšena je jedna osoba. Iako je ranije iz policije bilo govora o više napadača, posljednja informacija je kako je riječ o jednom napadaču. Nisu željeli kazati ništa o osobi koju sumnjiče za napad i drže u pritvoru, samo su rekli da se radi o muškarcu. “Fox News” piše kako se radi o 21-godišnjaku, a pojavila se i fotografija mlađeg muškarca koji u rukama drži kalašnjikov, a na glavi ima slušalice.

Još nije poznat tačan broj mrtvih, iako je poznato da je više osoba ubijeno. Neki američki mediji ranije su objavili kako je ubijeno 18 osoba, no to nije potvrđeno. “CNN” piše o 22 ranjene osobe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh