Svijet

Smijenjena rumunska ministrica zbog komentara o ubijenoj djevojčici

Ecaterina Andronescu je nedavno rekla da su nju ‘kod kuće učili da ne ulazi u automobil s nepoznatim osobama’.

No image - Haber.ba

Rumunska premijerka Viorica Dancila rekla je da je smijenila ministricu obrazovanja Ecaterinu Andronescu zbog njene nedavne neprimjerene izjave o slučaju ubijene djevojčice, prenosi AJB.

Dancila je na Facebooku napisala da stavovi Andronescu odražavaju “neodgovoran stav” i “nedostatak razumijevanja” povodom silovanja i ubistva 15-godišnje djevojčice koja je kidnapirana dok je stopirala.

Bivša ministrica je prethodno u jednoj televizijskoj emisiji rekla da su nju “kod kuće učili da ne ulazi u automobil s nepoznatim osobama”, prenosi Tanjug.

Premijerka je rekla da nije željela da se komentari Andronescu povezuju sa kabinetom koji ona vodi.

Bijes javnosti
Andronescu je rekla da nije željela da okrivi žrtvu ili njene roditelje, prenosi AP.

Nedavno ubistvo Alexandre Macesane (15) izazvalo je bijes javnosti, jer policija nije pravovremeno reagirala na njene telefonske pozive da je kidnapirana.

Policija je imala problema da locira djevojku, jer su koristili pogrešnu tehnologiju, a tražila je i nepotrebne naloge za pretres, kada je nakon 19 sati pronašla kuću muškarca koji ju je kidnapirao.

Naknadno je otkriveno da je isti muškarac ubio i 18-godišnju djevojku nestalu u aprilu ove godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh