Svijet

Engleska: Majka ubila svoje kćerkice koje su je ometale da radi šta hoće i s kim hoće

Dvadesettrogodišnja Luis Porton iz Ragbija u Engleskoj suočava se sa doživotnom robijom zbog ubistva svoje dvije kćerkice.

No image - Haber.ba

Ona je u četvrtak osuđena po dvije tačke optužnice nakon petonedjeljnog suđenja u Birmingemu. Prema pisanjima engleskih medija, Portonova je kćerkice ubila “jer su joj ometale se*sualni život”. “BBC” javlja da se Luis bavila prostitucijom, te da su joj djeca “smetala u poslu”.

Naime, prema optužnici Luis je ugušila trogodišnju Leksi nekoliko dana prije nego što je pozvala pomoć – 15. januara prošle godine, kada se smatralo da je riječ o nesrećnom slučaju. Međutim, sumnja se stvorila dvije sedmice kasnije, kada je preminula 16-mjesečna Skarlet – 1. februar.

Tužilac je naredio istragu i nakon dva mjeseca Luis je uhapšena. Tokom suđenja, porotnici su mogli da čuju kako Luis nije izgledala uznemireno i da nije pokazivala kajanje.

Takođe, izneseni su detalji o tome kako je na internetu ukucavala pitanja “koliko nakon gušenja osoba može da se vrati u život?” i “da li je zapravo moguće da čovjek umre kada mu začepite nos i zalijepite usta selotejp trakom?”, prenose Nezavisne.com.

– Luis je ubila svoju djecu jer zbog njih nije mogla da radi šta hoće i s kim hoće – rekao je tužilac. Kazna će biti izrečena u petak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh