Svijet

Blizanci pronađeni mrtvi u autu: Otac ih je zaboravio i otišao na posao

Imena 12-mjesečnih beba su Mariza i Phoenix Rodriguez, a otac ih je pronašao oko 16 sati u petak nakon što je odradio osmosatnu smjenu na poslu

Njujorška policija objavila je da su jednogodišnji blizanci umrli u automobilu parkiranom u Bronxu nakon što je njihov otac zaboravio da su u autosjedalicama na zadnjem sjedištu i otišao na posao.

Imena 12-mjesečnih beba su Mariza i Phoenix Rodriguez, a otac ih je pronašao oko 16 sati u petak nakon što je odradio osmosatnu smjenu na poslu.

Policija je ispitala 39-godišnjeg oca koji im je rekao da je starije dijete u dobi od tri godine ostavio u Westchesteru, a potom se odvezao na posao u Medicinski centar u Bronxu i zaboravio na blizance na stražnjem sjedištu.

Nakon posla sjeo je u automobil i odvezao se dva bloka dalje, a onda uočio djecu s pjenom u ustima. Odmah je pozvao hitnu pomoć,piše Fokus

Prema izjavama svjedoka, zaustavio je automobil i zapomagao. Odveden je u pritvor gdje je na ispitivanju.

“Ovo je strašna tragedija. Objavit ćemo više informacija nakon okončanja istrage”, izjavio je glasnogovornik njujorške policije.

BREAKING : twin infant children, a boy and a girl, found dead in a car by their father on Kingsbridge Rd in the Bronx, father says he went to work at 8am at the VA Medical Center, left work at 4pm and two blocks later discovered the kids in the car ABC7NYCORRECTION: POLICE SAY CHILDREN ARE ONE YEAR OLD TWINS, NOT 7 MONTHS

Gepostet von Naveen Dhaliwal am Freitag, 26. Juli 2019

Mnogi ljudi s nevjericom reagiraju na roditelje koji svoje dijete ostave u vrućem automobilu. Kako piše portal Omni Calculator, mnogi su eksperimenti pokazali da čak i na malo hladniji ljetni dan temperature unutar zatvorenog vozila mogu premašiti 52 Celzijusova stepena.

Djeca su nevjerovatno osjetljiva na vrućinu i zato parkiranje u hladu ili ostavljanje otvorenog prozora ne znače da se tragedija poput ove neće dogoditi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh